New certified motors CTI February 2010-RSE and ENG files

The Rocketry Forum

Help Support The Rocketry Forum:

Menkar

Active Member
Joined
Mar 22, 2009
Messages
32
Reaction score
0

JDcluster

Well-Known Member
Joined
Feb 23, 2009
Messages
5,372
Reaction score
94
Location
New Jersey
Thanks for the update!

I do have problems loading them into WRASP.
Who ever formats them for .eng files has the delays wrong.
You have to start with the lowest to highest delays.
I find them listed 9-12-14-3-5-7 which doesn't work.

I'll post the reworked file once I get all of the motors working...



JD
 

Menkar

Active Member
Joined
Mar 22, 2009
Messages
32
Reaction score
0
Thanks for the update!

I do have problems loading them into WRASP.
Who ever formats them for .eng files has the delays wrong.
You have to start with the lowest to highest delays.
I find them listed 9-12-14-3-5-7 which doesn't work.

I'll post the reworked file once I get all of the motors working...



JD
I used to put them in descending order, I'll fix my files. So for the next CTI certification session they'll be ok.

I don't use WRASP, so didn't know ! First time I heard that. :confused2:

André
 

Menkar

Active Member
Joined
Mar 22, 2009
Messages
32
Reaction score
0
Here is a set with all the motors (some were missing) and I also fixed the delays. Please note that I left motors with more than 10 different delays. As I said earlier I don't have wRASP and can't test it.

Please let me know if the extra delays really bug wRASP.

André

View attachment CTI_Feb2010v2_All.zip
 

Handeman

Lifetime Supporter
TRF Lifetime Supporter
TRF Supporter
Joined
Jan 18, 2009
Messages
7,883
Reaction score
441
Location
Stafford, VA
Here is a set with all the motors (some were missing) and I also fixed the delays. Please note that I left motors with more than 10 different delays. As I said earlier I don't have wRASP and can't test it.

Please let me know if the extra delays really bug wRASP.

André
WRASP32 fails with a Subscript out of Range error when trying to load the .eng file.


[edit] I did some testing and anything more the 6 delay times causes the Subscript out of Range error.
 
Last edited:

Menkar

Active Member
Joined
Mar 22, 2009
Messages
32
Reaction score
0
WRASP32 fails with a Subscript out of Range error when trying to load the .eng file.


[edit] I did some testing and anything more the 6 delay times causes the Subscript out of Range error.
Thanks for the info. I'll try to see if it's feasible to have 2 versions of the eng file.

I'll post a new version later tonight.

André
 

Menkar

Active Member
Joined
Mar 22, 2009
Messages
32
Reaction score
0
Here is a separate eng for wRASP users. The motors with more than 6 delays have been changed, this one should work.

ex.
6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16 -> 6,8,10,12,14,16

This way the min and max delay are available plus some in the middle.


André

View attachment CTI_Feb2010v2_ALL _wRASP.eng
 

Pantherjon

Well-Known Member
Joined
Jan 19, 2009
Messages
7,434
Reaction score
5
I really appreciate the work you are doing Andre..However, since the delay adjustment tools for CTI only have 4 settings(for 29mm and 38mm), maybe just list 5 seperate delays? The max then minus 3,5,7 and 9..Example motor has a max delay of 15 then you would only need to show 5 delays: 15 , 12, 10, 8 and 6..54mm adjustment tool you can 'dial in' ther delay from 1-10 seconds below the maximum..
 

Menkar

Active Member
Joined
Mar 22, 2009
Messages
32
Reaction score
0
Thanks for the good words Panterjon.

The delays in the newest version are the one the motor really can have. The only exception is the version I modify to accommodate wRASP. That version only differs for the 54mm motors on which I listed a max of 6 delays.

By the way, I'm not the creator of the CTI file, I'm just the one who update it the last 2 or 3 times.

André
 

Handeman

Lifetime Supporter
TRF Lifetime Supporter
TRF Supporter
Joined
Jan 18, 2009
Messages
7,883
Reaction score
441
Location
Stafford, VA
Here is a separate eng for wRASP users. The motors with more than 6 delays have been changed, this one should work.

ex.
6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16 -> 6,8,10,12,14,16

This way the min and max delay are available plus some in the middle.


André

This file worked. No errors. There was a message about vendor ABC not being in the vendor.dat file. There were two motors that listed the vendor as being ABC. The M1790SK was listed twice, once as CES and once as ABC and the M2050BS motor was listed as vendor ABC.

Either way, the file loaded and works in the WRASP32 program.
 

Menkar

Active Member
Joined
Mar 22, 2009
Messages
32
Reaction score
0
Thanks for the feedback.

Those two motors ABC are for Aerotech by Cesaroni :dark: and are just twin motors with a different casing if I remembered right.


I'll remove them or find another way to name them.

Now on we should have better engine files.

Thanks to everyone for the feedback and I wish a sunny and no wind summer, full of new motors to launch.:)

André
 

Handeman

Lifetime Supporter
TRF Lifetime Supporter
TRF Supporter
Joined
Jan 18, 2009
Messages
7,883
Reaction score
441
Location
Stafford, VA
Thanks for the feedback.

Those two motors ABC are for Aerotech by Cesaroni :dark: and are just twin motors with a different casing if I remembered right.


I'll remove them or find another way to name them.

Now on we should have better engine files.

Thanks to everyone for the feedback and I wish a sunny and no wind summer, full of new motors to launch.:)

André
No need to rename them or change anything. Since I know what ABC is, I can add that to the vendor.dat file and problem solved.
 
Top