Falcon Heavy OR Simulation

Discussion in 'Rocketry Electronics and Software' started by davdue, Sep 6, 2019.

Help Support The Rocketry Forum by donating:

  1. Sep 6, 2019 #1

    davdue

    davdue

    davdue

    Forum Supporter TRF Supporter

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    670
    Likes Received:
    49
    Gender:
    Male
    Location:
    Valley Center, Ks
    I had a simple single stage OR simulation that I created last year in OR 17.11-rc2.1 since it supports pods (side boosters). After LDRS 38 and seeing several staged rockets I decided to work towards building a realistic falcon heavy. I have created the staged sustainer sim but I have 3 stages showing up. Stage 0 is the sustainer, Stage 1 is the center core, and Stage 2 is the side boosters. I think 3 stages is correct since the side boosters drop off first and then the separation happens. However I think Stage 0 should be the center core, Stage 1 should be the side boosters, and Stage 2 should be the sustainer.

    How do you change what components are associated with each stage?
     
  2. Sep 9, 2019 #2

    davdue

    davdue

    davdue

    Forum Supporter TRF Supporter

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    670
    Likes Received:
    49
    Gender:
    Male
    Location:
    Valley Center, Ks
    Bump
     
  3. Sep 9, 2019 #3

    neil_w

    neil_w

    neil_w

    When in doubt, add more rocket TRF Supporter

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    6,262
    Likes Received:
    846
    Location:
    Northern NJ
    Can you post the ORK file?

    [also: 30 minutes is pretty quick for a thread bump...]
     
  4. Sep 9, 2019 #4

    rharshberger

    rharshberger

    rharshberger

    Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2014
    Messages:
    8,294
    Likes Received:
    775
    Gender:
    Male
    Location:
    Pasco, WA
    Your version of OR is one of the "developmental" versions correct? If so that file wouldn't work for those of use using the regular release, or at least correctly anyhow.
     
  5. Sep 9, 2019 #5

    neil_w

    neil_w

    neil_w

    When in doubt, add more rocket TRF Supporter

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    6,262
    Likes Received:
    846
    Location:
    Northern NJ
    Correct. I'll probably need an older build to open it, because the file format changed at some point earlier in the year or late last year, so there's a good chance davdue's file won't open in the latest and greatest. But I have a million old .jar files here, so I think I can get it open. :)
     
  6. Sep 9, 2019 #6

    davdue

    davdue

    davdue

    Forum Supporter TRF Supporter

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    670
    Likes Received:
    49
    Gender:
    Male
    Location:
    Valley Center, Ks
    neil_w
    Sure here is the OR file. The reason I am using that developmental build is because it supports boosters and pods. FYI I posted this last Friday morning so it was 3 days ago. lol. This is the only jar file version I have worked on this simulation in. It doesn't allow you to save it back to a previous version. Besides if I go back to the earlier version and open it it the boosters won't show up and I can't do performance simulations. I may be finding a bug in the developmental version as well. So if someone who has worked on this version can chime in it would help.
     

    Attached Files:

  7. Sep 9, 2019 #7

    neil_w

    neil_w

    neil_w

    When in doubt, add more rocket TRF Supporter

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    6,262
    Likes Received:
    846
    Location:
    Northern NJ
    Oof, sorry about that. :oops: Can I blame it on Monday?

    I'll take a look at the file and see if I can figure out anything.
     
  8. Sep 9, 2019 #8

    davdue

    davdue

    davdue

    Forum Supporter TRF Supporter

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    670
    Likes Received:
    49
    Gender:
    Male
    Location:
    Valley Center, Ks
    No problem. Sure you can blame it on Monday any day of the week. lol.

    I see I forgot to mention something in my first post. I get an error when I try to run the flight simulation. I get an uncaught exception. I sent a bug report in for it.
     
    Last edited: Sep 9, 2019
  9. Sep 11, 2019 #9

    davdue

    davdue

    davdue

    Forum Supporter TRF Supporter

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    670
    Likes Received:
    49
    Gender:
    Male
    Location:
    Valley Center, Ks
    So I started from scratch using screen shots for each components dimensions. I saved it each step of the way and now I have Stage 0 through Stage 4. They are correct except for I have the extra Stage 1 which has nothing associated with it. I haven't added recovery or motors to it but here is a copy of it.
     

    Attached Files:

  10. Sep 11, 2019 #10

    neil_w

    neil_w

    neil_w

    When in doubt, add more rocket TRF Supporter

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    6,262
    Likes Received:
    846
    Location:
    Northern NJ
    I've looked at both of these and am confused about how OR is handling this situation. Need a bit of time to research it.
     
  11. Sep 11, 2019 #11

    davdue

    davdue

    davdue

    Forum Supporter TRF Supporter

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    670
    Likes Received:
    49
    Gender:
    Male
    Location:
    Valley Center, Ks
    Ok. I'll let you know if this works once I put the recovery and other bits into it.
     
  12. Sep 11, 2019 #12

    davdue

    davdue

    davdue

    Forum Supporter TRF Supporter

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    670
    Likes Received:
    49
    Gender:
    Male
    Location:
    Valley Center, Ks
    Whoops I missed an important part. The sustainer motor mount. I’ll update it and attach it.
     
  13. Sep 11, 2019 #13

    davdue

    davdue

    davdue

    Forum Supporter TRF Supporter

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    670
    Likes Received:
    49
    Gender:
    Male
    Location:
    Valley Center, Ks
    Here is the latest copy of the OR file. I still has the uncaught exception error when I run the flight simulation.
     

    Attached Files:

Share This Page