Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    18th March 2012
    Location
    Oregon City. OR
    Posts
    2,348

    Rtx RRC link problem.... (user error??)

    I am having a brain blockage and cannot work this one out.
    Throwing it out to the greater community intelligence.

    When I have these seperate, they both work fine. I link them, and flip jumper 3 on the RTx, all sorts of weird things happen.

    Firstly, i read about turning the RRC3 on after the RTx, but, I see to have shared power between the two units. When I turn then RTx on, I get lights on both boards, and the startup bleep from both. I then wait for the 'dial tone' (beep beep beep beep) of waiting for connection, and turn the RRC3 on. It (edit:the RRC3 unit) goes straight to reporting continuity. Leave everything there, and it (edit:the RTx unit) times out and reports POST 9 error (no link).

    Am sharing screenshots and video. Can someone help before I go bald?

    Click image for larger version. 

Name:	mdacs1.JPG 
Views:	42 
Size:	121.1 KB 
ID:	320266Click image for larger version. 

Name:	mdacs2.JPG 
Views:	38 
Size:	130.7 KB 
ID:	320267

    Click image for larger version. 

Name:	330_2139.JPG 
Views:	35 
Size:	459.8 KB 
ID:	320276Click image for larger version. 

Name:	330_2140.JPG 
Views:	33 
Size:	486.3 KB 
ID:	320277

    Last edited by Salvage-1; 18th May 2017 at 02:47 AM.
    "That Crazy Brit"
    - - -
    Team Numb
    -exploring the possibilities-
    L3 - TRA 13815 - NAR 87999

  2. #2
    Join Date
    4th January 2012
    Posts
    1,500
    No balding allowed...

    A few quick observations:

    - RRC3 firmware is v1.52... won't support tether operation (v1.54 minimum)
    - ALL data items for telemetry must be checked (timestamp missing)
    - You're not using a crossover cable for the tether connection (there's no shared power and comm lines are crossed)
    - If you purchased a BETA RTx, the rocket radio configuration need to be changed to Unicast mode to tether the RRC3 (check the following link)
    http://www.rocketryforum.com/showthr...01#post1621201

    Last edited by MWC; 18th May 2017 at 04:57 PM.
    Jim Amos
    www.missileworks.com
    TRA 5715/NAR 24853

  3. #3
    Join Date
    18th March 2012
    Location
    Oregon City. OR
    Posts
    2,348
    Thank you soo much Jim for the fast reply.

    DOH on the firmware.... guess i need to buy some more RRC3's... and a crossover cable
    "That Crazy Brit"
    - - -
    Team Numb
    -exploring the possibilities-
    L3 - TRA 13815 - NAR 87999

  4. #4
    Join Date
    4th January 2012
    Posts
    1,500
    The v1.60 upgrade is worth sending it in for reflash.
    Jim Amos
    www.missileworks.com
    TRA 5715/NAR 24853

  5. #5
    Join Date
    18th March 2012
    Location
    Oregon City. OR
    Posts
    2,348
    Will get around to that one... but I still need new altimeter
    I am loving the idea that i can have a Rtx in each rocket and just one device to rule them all.
    Really looking forward to the Rtx App when it comes out.

    Thanks again for all the work and research you put into these things...
    "That Crazy Brit"
    - - -
    Team Numb
    -exploring the possibilities-
    L3 - TRA 13815 - NAR 87999

  6. #6
    Join Date
    18th March 2012
    Location
    Oregon City. OR
    Posts
    2,348
    OK... question for you.
    If i swapped the rx/tx wires,and kept the 4th wire, would a decent 7.4V lipo connected to the RRC3 be enough to power both units? Would that even work?
    It would be REALLY nice if we could tether the two units and share power from one battery source.

    Just a thought.
    "That Crazy Brit"
    - - -
    Team Numb
    -exploring the possibilities-
    L3 - TRA 13815 - NAR 87999

  7. #7
    Join Date
    26th November 2011
    Location
    Waterford, WI
    Posts
    431
    Quote Originally Posted by Salvage-1 View Post
    OK... question for you.
    If i swapped the rx/tx wires,and kept the 4th wire, would a decent 7.4V lipo connected to the RRC3 be enough to power both units? Would that even work?
    It would be REALLY nice if we could tether the two units and share power from one battery source.

    Just a thought.
    Not sure why you would do that but can't you just wire a single battery to both units?

    Jeff Jacobson, KC9VHF
    NAR #92924 L3
    www.wooshrocketry.org NAR Sec. 558

Similar Threads

  1. New user first post-link testing-take 2
    By TheYoungRocketeer in forum Area 51
    Replies: 0
    Last Post: 21st April 2013, 03:38 PM
  2. user error
    By KurtH in forum The Watering Hole
    Replies: 3
    Last Post: 18th October 2010, 10:50 AM
  3. User error?
    By drfish in forum Propulsion
    Replies: 22
    Last Post: 17th May 2009, 06:09 PM
  4. User Permission Problem?
    By troj in forum Rocketry Forum Feedback & Announcements
    Replies: 3
    Last Post: 28th January 2009, 04:23 PM
  5. Problem with new user...
    By WiK in forum Rocketry Forum Feedback & Announcements
    Replies: 8
    Last Post: 11th October 2008, 01:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •